MY NEW CHANEL ESPADRILLES IN ACTION & BAD KARMA

SHOPPING GUIDE // ISTANBUL

Jeg er blevet spurgt nogle gange efterhånden, om jeg ikke vil lave shopping guides til de forskellige steder jeg rejser hen.. Og det vil jeg selvfølgelig gerne! Jeg lægger ud med en shopping guide til Istanbul, som er et af mine yndlings steder at shoppe. Der er nemlig ALT i Istanbul, og så er der også lidt penge at spare pga. den pt. lave kurs.

20140407-232901.jpg

Når jeg shopper i Istanbul, er det for det meste i noget der hedder Nisantasi, som er et meget fint og dyrt kvarter, med næsten ALLE lækre luksus butikker samlet på et sted. En af mine yndlings butikker er Beymen, som huser en masse forskellige luxus brands som eks. Céline, Stella McCartney osv. På nedereste etage i Beymen ligger Beymen Blender, som huser lidt billigere luxus brands, som f.eks. Acne, 3.1 Phillip Lim og Isabel Marant Etoile.

Er man mere til Highstreet shopping, så skal man bare besøge gaden bagved Beymen, så kommer man til en lækker ZARA butik, og et shoppingmall der har butikker som Mango, Nars, og Victorias Secret. I Nisantasi området kan man også finde Topshop og Mac Cosmetic’s.

Istanbul er kæmpe stor, og der er utallige Shoppingmalls  man kan besøge. Jeg har været i næsten ALLE malls, og jeg synes det eneste der er værd at tage til er KANYON, hvor der bla. ligger en Harvey Nichols. Det er et finere mall, med lækre spisesteder til gode priser, og samtidig med masser af High Street butikker.

Hvis man gerne vil på strøgtur, kan jeg anbefale at tage en tur til Taksim Square området, hvor der ligger en lang shopping gade med mange gode butikker, primært high street. Der er rigtig hyggeligt, men også meget turistet.

Som sagt er Istanbul kæmpe stor, og trafikken i Istanbul er fuldstændig vanvittig! Det tager RIGTIG lang tid at komme fra A-B, så jeg vil anbefale at man planlægger, hvor man vil hen hjemmefra, og tager de ting man VIL se, som det første. Det er ok billigt at køre taxa i Istanbul, så jeg plejer at google de forskellige adresser, jeg vil til hjemmefra, og så tager jeg screenshots med min iphone og viser det til Taxa Chaufførene. Det er trygt nok at køre taxa i Istanbul, men vær opmærksom på at de giver jer rigtige penge tilbage når I betaler for Taxaen, her har de nemlig lidt en tendens til at “komme til” at give for lidt tilbage. De fleste steder tager desuden i mod de fleste betalingskort, man skal bare huske at have et billed ID med sig.

Istanbul er generelt et trygt sted, man skal bare tage sine forbehold. Det vigtigste råd jeg kan give, er ikke at spørge folk på gaden om vej, spørg i stedet i en butik eller på et hotel, og undgå generelt kontakt med dem der vil sælge jer en masse crap eller pudse jeres sko, haha.

20140407-232228.jpg

Jeg kan anbefale 3 hoteller i Istanbul, hvor jeg selv har boet. Mit yndlings er helt klart The House, som ligger lige i midten af Nisantasi ved Prada butikken. Perfekt beliggenhed og faktisk ret fine priser i forhold til standarden. Ellers bor jeg tit på Hilton, som også ligger super godt og ca. 10 min gang fra Nisantasi og lige ved siden af Taksim Square. Her bor jeg for det meste når jeg har hund med. De har et fantastisk pool og have område. Derudover har jeg boet på The Marmara Taksim, som ligger lige i hjertet af Istanbul med shopping gaden og Taksim Square som naboer. Rigtig godt hotel til prisen og fantastisk service.

20140408-002557.jpg

Jeg har desværre ikke mange anbefalinger til spisesteder, da de altid har så svære navne, som jeg ikke kan huske, haha.

Men jeg kan fortælle at der er sindssygt lækkert mad de fleste steder, men igen, sørg for at planlægge, hvor I vil spise inden I tager ud, så I ikke ender på en dårlig turist restaurant. Jeg kan dog anbefale én rigtig god restaurant, som hedder Kosebasi  og ligger i Nisantasi. De har de bedste tapas agtige forretter, som jeg altid ender med at spise mig mæt i.

Ellers kan jeg fortælle der ligger utallige Starbucks i Istanbul, og priserne er hvertfald min. 50% lavere end i Danmark, så her får jeg mig altid et par shopping pauser med min Chai Latte Venti med soya mælk, haha.

Håber der er nogen af jer der kan få glæde af min lille guide (der er MEGET mere man kan se og shoppe i Istanbul, men her er hvert fald mine favoritter) Så spørg endelig, hvis der er andet I gerne vil vide.

6 kommentarer

 • Anne-Katrine

  Spændende guide til Istanbul, den vil jeg helt sikkert gøre brug af til sommer 🙂
  Jeg skal nemlig et par dage til Istanbul (for første gang), inden turen går videre til vores lejlighed i Alanya. Jeg ved ikke hvor meget du rejser i Tyrkiet, men har du erfaringer med at rejse fra Istanbul til Alanya? Og i så fald hvordan og hvilket selskab?
  Måske du kan hjælpe, det håber jeg 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ella

   Dejligt den kan bruges 😉 Jeg bor selv i Alanya, og flyver tit mellem Istanbul og Antalya. Nu når sæsonen er i gang flyver jeg også tit til Alanyas nye lufthavn Gazipasa. Jeg bruger primært Pegasus og Turkish Airlines. Pegasus er ret billige, sådan lidt Ryan Air agtigt og de har mange afgange. Du skal lige være opmærksom på at der er to lufthavne i Istanbul, den ene er Ataturk og den anden Sabiha Gokcen (SAW). Ataturk ligger på den europæiske side, og SAW på den Asiatiske side. Så hvis I primært vil være I centrum af Istanbul, vil jer anbefale jer, at flyve til og fra Ataturk pga trafikken til og fra lufthavnen. Håber det kan hjælpe lidt 😉

   KH Ella

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne-Katrine Madsen

   I know, og jeg bliver SÅ misundelig, når du viser billeder med jeres udsigt, som er rimelig velkendt;) Og så lige Starbucks, hvor jeg dog glæder mig til sommer!
   Men i hvert fald tusind tak for dit super søde svar, og ikke mindst det gode tip i forhold til lufthavn, det kan helt sikkert bruges! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • camilla

  hej! super fin blog, jeg rejser til istanbul nu her til sommer med min familie, mig og mine søstre er nok mest til zara, mango, h&m og beshka og de butikker du ved, hvor vil du anbefale at shoppe så?

  og så vil jeg høre, hvor ligger chanel butikken i istanbul? ved ik hvornår du sidst har været der, men ved du noget om, om de forhandler espadrillesne ? 🙂
  mvh camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Hej

  Rigtig god blog du har. Du skriver, at du bor på Hilton, når du har hund med. Må jeg spørge hvilket rejseselskab du rejser med, når du har hund med? og er det besværligt. Skal selv til Istanbul i 3 år, og kan ikke rigtig finde nogen der har erfaring med at tage hund med til og fra istanbul. Vil jo gerne have den med hjem til Danmark når jeg skal hjem på ferie. Glæder mig til at følge dine anbefalinger i min nye hjemby.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thanks for one’s marvelous posting! I seriously enjoyed reading it,
  you could be a great author.I will make sure too bookmark your blog
  and definitely will come back someday. I want to encourage that you continue your great job, have
  a nice weekend!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MY NEW CHANEL ESPADRILLES IN ACTION & BAD KARMA